Rutschkana inomhus

Vad är då den perfekta eller bästa rutschkanan att ha inomhus?

Det finns relativt många rutschkanor att välja mellan även för inomhusbruk och det enda som egentligen bestämmer vilken typ av rutschkana att ha inomhus är så klart ditt utrymme. Det kanske inte går att ha en hel klätterställning inomhus men det finns mindre varianter att hitta som är för mindre barn i 2-3 års åldern.

Var noga med att kolla upp åldersgränsen på rutschkanan innan du köper den för vissa modeller är ganska branta vilket ej är passande till t.ex. en tvååring.

Smoby Rutschkanor

smoby-rutschkanaDen vanligaste rutschkanorna på marknaden är de från Smoby som är helt gjorda i plast med högkvalitet. Dessa fungerar att använda både inomhus och utomhus utan några problem.

Det finns en rad olika Smoby modeller och storlekar, det som skiljer mest är utseendet där det finns både Disney eller Frozen rutschkanor. Storleken på rutschkanan är upp till varje förälder och allt hänger på platsen som finns ledigt i hemmet.

De flesta Smoby rutschkanor är från 2 till 4-års åldern och kostar oftast bara under 1000:-. Vissa modeller har även stöd för att koppla in vattenslangen på sommaren så att det blir en vattenrutschkana i stället, det är stort plus för de som har tänkte att använda rutschkanan utomhus. Vattensporter går oftast hem hos de flesta barn.

Lekmer säljer en del Smoby Rutschkanor.

Annan lösning

Det finns inte så många olika lösningar på rutschkana inomhus och de bästa är nog modellerna från Smoby som oftast räcker för de flesta personer.

För äldre barn finns det en variant där man helt enkelt köper en lös rutschkana som monteras på direkt på våningssängen, men då ökar även risken för olyckor så detta är bara rekommenderat för lite äldre barn.

rutschkana-pa-sang

Kommentarer inaktiverade.