Rutschkana utomhus

Utomhus ställer inte lika höga krav på vilken typ av rutschkana som passar då det oftast finns betydligt mer utrymme och det finns ett stort utbud av rutschkanor att välja mellan.

Även utomhus är nog den vanligaste en vanlig Smoby rutschkana i plast och det är nog för att de är så enkla, de är även väldigt enkla att flytta runt samt att de även går att använda inomhus. De är också väldigt billiga och många gånger vill man bara ha en enkelt rutschkana till när liven är små.

Klätterställningar & Lektorn

Bild lånad från Jungle Gym

Bild lånad från Jungle Gym

För den som verkligen vill ge familjen något speciellt finns det klätterställningar och Lektorn i färdiga byggsatser att köpa. Detta finns så klart i alla olika storlekar från relativt små för mindre trädgårdar till enorma ställningar som är modulariserade. Med modulariserade menar vi att det går att köpa till ytterligare ställningsdelar som monteras ihop med befintlig ställning som t.ex. gungställning eller en bro.

Dessa ställningar kostar så klart betydligt mer än färdigbyggd rutschkana och det gäller att man faktiskt har plats till det i trädgården, men detta är en dröm för de flesta barn. Har man pengarna och platsen till en komplett klätterställning med rutschkana så rekommenderar vi det alla dagar i veckan. Det är lite av en investing inför framtiden då dessa lektorn är extremt roliga även senare i åldrarna och uppskattas väldigt mycket även hos deras vänner.

Buildor har ett enormt utbud av färdiga byggsatser med både klätterställningar och byggsatser av lektorn med mera.

Besök Buildor

Lösa rutschkanor

Det finns också lösa rutschkanor att köpa och där är det egentligen bara fantasin som sätter stopp vart den kan placeras. Det kan vara så enkelt som att placera rutschkanan i en brant slänt eller kulle.

Andra har hittat att det är perfekt att montera den på t.ex. en upphöjd terrass eller dylikt, de är väldigt enkla att montera så länge det går att skruva i trä. Har du redan en befintlig ställning av något slag kan även det fungera perfekt med en lös rutschana.

Kommentarer inaktiverade.